غذاهای محلی مازندران و طعم فراموش نشدنی آنها مجله گردشگری اتاقک
انتشار: مرداد 09، 1402
بروزرسانی: 22 تیر 1404

غذاهای محلی مازندران و طعم فراموش نشدنی آنها مجله گردشگری اتاقک

غذاهای محلی مازندران و طعم فراموش نشدنی آنها مجله گردشگری اتاقک

بریان یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای محلی اصفهان است و این محبوبیت فقط به اهالی اصفهان محدود نمی شود. این غذای سنتی از برنج، لپه، پیاز سرخ کرده، بلغور و برگ مو و سبزی تازه و خوش بو تهیه می شود. غذاهای محلی ایران به دلیل تنوع جغرافیایی، قومی و فرهنگی و وجود انواع محصولات، از تنوع بالایی در بین کشورهای دنیا برخوردار است.

  • حالا فکر کنید این عطر و طعم جادویی، بو و مزه غذاهای زنجان و امضای خاص این شهر باشد.
  • این دسر خوشمزه جزو پر طرفدار ترین غذا های اصفهان است که مردم آن در بازه های زمانی مختلف و به همراه غذا های گوناگون آن را مصرف می کنند.
  • مواد لازم برای درست کردن چنگال خرما، خمیر نیم پخته، روغن حیوانی محلی و چاشنی های معطر مثل هل، گلاب و … است.
  • کلانه یا «که لانه»، یک نان محلی و خوشمزه است که از ۳۰۰ سال قبل تاکنون پخت می شود.
  • تباهگ، شباهت بسیاری به غذای «گوشت لَند» در هرات و غرب افغانستان و «گوشت قاق» یا گوشت خشک در کابل دارد.

در کنار این غذا های ایرانی، آیتم های خاص و دوست داشتنی هم هست مانند کته کباب لبنانی درباری، ماهی ازون برون دریایی که بین بهترین رستوران هاش نوشهر در کمتری رستورانی سرو می شوند. غذا های محلی رستوران درباری هم جوجه ناردون، مرغ ترش، جوجه شکم پر، اردک کامل شکم پر یا فسنجانی، خروس کامل فسنجانی و ماهی های سفید، سوف و قزل آلا قرار دارد. ولی پیشنهاد می کنیم سردست های درباری رستوران درباری را به هیچ عنوان از دست ندهید. غذا هایی مانند گردن، ماهیچه و تاج درباری غذا هایی هستند که بطور ویژه در این رستوران سرو می شوند و شاید گران باشند اما یکبار ارزشش را کاملاً دارد. یخنی بادمجان از غذاهای محلی استان قم است که در دسته آبگوشت ها قرار می گیرد و با انواع پروتئین های حیوانی و گیاهی غنی شده است.

خورش گیلاخه

پل های متعددی روی رود قرار دارد اما یکی از پل ها که در زمان پهلوی بنا شده، از اولین پل های ماشین رو در ایران محسوب می شود. ساری و محمود آباد نیز از شهرهای نزدیک بابلسر به حساب می آیند. فاصله بابلسر تا تهران در حدود 228 کیلومتر است که با رانندگی در حدود 4 ساعته به این شهر می رسید. در تهیه\u200f ی اغلب مواد غذایی سنتی از شیوه \u200fی پخت \u200fوپز درست و مناسبی استفاده می \u200fکنند.

بلغور پلو

این آش سنتی شیرازی، مانند حلیم برای صبحانه سرو می شود یا ان را در ایام خاصی چون ماه رمضان، تاسوعا و عاشورا، به عنوان نذری طبخ می کنند. در میان پیش غذا یا همراه غذاهایی که تبریزی ها در سفره هایشان پهن می کنند، کوکوی لوبیا سبز طعم و رنگ اشتهاآوری دارد. در ترکیبات این کوکوی جذاب، لوبیا سبز تازه، هویج، سیب زمینی و تخم مرغ به کار رفته است.

کوفته محلی استان کردستان که بسیار خوشمزه و لذیذ است و البته بی شباهت به کوفته های سایر شهرها نیست کوفته شوروا نام دارد. در تهیه این غذای خوشمزه موادی همچون سبزیجات معطر، گوشت چرخ کرده، لپه، برنج، ادویه، تخم مرغ و... اگر به صفحه غذاهای محلی اصفهان ویکی پدیا سری بزنید و یا در سایر صفحات این چنین در اینترنت بگردید، بدون شک با نام قیمه ریزه برخورد می کنید. این غذا با مواد اولیه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز، رب گوجه فرنگی، نعناع و ترخون و ادویه جات تهیه می شود و بسیار خوشمزه است. اگر به غذاهایی نظیر آبگوشت علاقه دارید، قیمه ریزه می تواند به یکی از غذاهای محبوب شما تبدیل شود. از هر کس که بپرسید معروف ترین و بهترین غذای محلی اصفهان کدام مورد است، حتماً در جواب شما بریونی یا بریانی را معرفی خواهند کرد.