طرز تهیه خورش فسنجان و نکات مهمی که باید بدانید
انتشار: آبان 24، 1400
بروزرسانی: 22 تیر 1404

طرز تهیه خورش فسنجان و نکات مهمی که باید بدانید

طرز تهیه خورش فسنجان و نکات مهمی که باید بدانید

برای مطالعه طرز تهیه و جزییات خورش فسنجون مجلسی با مرغ مراحل زیر را دنبال کنید. پیازها را به گردوها اضافه کنید و مقداری آب داخل گردوها بریزید و زردچوبه و کمی نمک به آن بیفزایید. مدت زمان پخت اردک به صورت مجزا ۲ تا ۴ ساعت خواهد بود. در مرحله آخر اردک باید به سس خورشت فسنجان شما اضافه شود و به همراه برنج سرو گردد.

  • می توانید به جای شکر، نصف لیوان پوره کدو حلوایی بریزید، تا خورش خوشرنگ تر شده و لعاب بیشتری بگیرد.
  • اندازه گوشت ها اگر برابر و کمی درشت باشد خورشت فسنجون شما رو زیباتر می کند.
  • یک نکته برای غلیظ شدن خورشت فسنجان این است که مقدار گردو باید به اندازه باشد.
  • در یک قابلمه ترجیحا مسی یا روی باشد گردو را بریزید و روی حرارت ملایم مدام هم بزنید که نسوزد سپس مقداری روغن به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید تا روغن گردوها از آن ها خارج شود.
  • زمانی که مرغ ها پخت آن ها را ریش کنید و به گردوها اضافه کنید سعی کنید زیاد ریز ریش نکنید و بگذارید حسابی جا بیفتد اگر آب آن کم شد و روغن حسابی ننداخت از آب مرغ به آن اضافه کنید.

رب گوجه باعث میشه روغنی که فسنجون پس میده نارنجی رنگ بشه. اضافه کردن چند تکه یخ در فرآیند پخت در زمان های مختلف می تواند باعث وارد کردن شوک به گردو و روغن انداختن خورشت شود. متوجه میشید اصلا کم نبوده و ترش شده و این به خاطر اینه که ترشی رب انار خودش رو بعد از دقایقی نشون میده و همین باعث میشه بعضیها به اشتباه بیفتن و ترشیش رو زیاد کنن. ۸- اگر مرغ شما کاملاً پخته ولی آب خورشت هنوز رقیق است مرغ را بیرون بیاورید و وقتی خورشت جا افتاد، آن را همراه مرغ سرو کنید. ۶- برای تهیه رب انار به سبک شمالی از رب انار خیلی ترش استفاده کنید و شکر را حذف کنید.

طرز تهیه فسنجون با مرغ

جالب از بدانید در خورش فسنجان با فندق که یکی دیگر از انواع خورش های فسنجان است به جای گردو از فندق استفاده می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده خورش فسنجان به صورت متداول گردو ، رب انار ، پیاز ، شکر و گوشت هستند. خورشت فسنجان هم مانند دیگر خورش های اصیل ایرانی مثل خورش قیمه و خورش قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش فسنجان تهیه کنید.

نکات مربوط به گوشت فسنجان:

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش فسنجون رشتی باید مقداری روغن در قابلمه بریزید. صبر کنید روغن داغ شود، سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کنید و مرغ ها را کمی در روغن تفت دهید. مرغ باید آنقدر تفت بخورد که رنگ سطح روی مرغ طلایی شود. خورشت فسنجان در نزد تمامی اقوام ایرانی شناخته شده است. برای همین دستور پخت های بسیار متنوع از انواع خورشت فسنجون (fesenjoon stew) مطرح است. خورشت فسنجان با مرغ و یا خورشت فسنجان با گوشت در مزه های ترش و یا شیرین شده و حتی ملس شده تنوع گسترده ای دارند.

طرز تهیه فسنجان با مرغ

همچنین مراقب باشید پیاز داغ و زردچوبه شما نسوزد، زیرا باعث تلخ شدن خورشت می شود. در صورت تلخ شدن خورش می توانید یک سیب زمینی یا هویج به آن اضافه کنید تا کمی از تلخی ان گرفته شود. گیلانی ها برای خوشرنگ کردن این خورش معمولاً یک قاشق رب گوجه را در هنگام پخت به غذا اضافه می کنند. برای اینکه این خورشت روغن مناسب بیاندازد، می توانید چند تکه یخ در هنگام پخت به خورشت خود اضافه کنید. پورخ کدو حلوایی نیز می تواند جایگزین مناسبی برای شکر در خورشت فسنجان باشد. در بخش آموزش آشپزی مجله اسنپ اکسپرس می توانید طرز تهیه قیمه را به صورت کامل و مرحله به مرحله آموزش ببینید.